• Starting our own Brewery

    Graag vertellen we je meer over onze plannen voor een brouwerij met proeflokaal in Weesp. We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet. Wil je onderdeel worden van de plannen? Dan kan dat! Eind dit jaar starten we met een crowdfundingcampagne. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en meld je nu alvast aan voor onze nieuwsbrief.

    AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Wie

Het biermerk Wispe bestaat sinds juni 2009 en is opgericht door drie broers: Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. Wij zijn nu nog brouwerijhuurder. Dit betekent dat wij geen eigen brouwinstallatie hebben, maar onze bieren in opdracht laten brouwen bij andere brouwerijen.


Als biermerk groeien wij hard en als broers willen wij een volgende stap zetten en onze droom realiseren van een eigen brouwlokaal in Weesp.

Wat

Als Weesper biermerk zijn we verbonden met de stad en haar geschiedenis. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier de Vecht kent Weesp een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. Met een brouwlokaal willen we deze geschiedenis in ere herstellen. Het brouwlokaal zal bestaan uit een kleine brouwerij met proeflokaal dat voor de bezoeker een bijzondere beleving moet worden: het brouwproces kan men met eigen ogen aanschouwen en het resultaat direct proeven.


Met een partner verkennen we de mogelijkheid voor een distilleerketel in het brouwlokaal. Hiermee kan er ook weer jenever in Weesp worden gestookt. Uiteindelijk willen we met onze bedrijfsvoering maatschappelijke impact creëren, een win-winsituatie voor de medewerkers, Weesp en onderneming.

Waar & Wanneer

Ons streven is om in de zomer van 2017 het brouwlokaal te openen. De locatie die wij hiervoor op het oog hebben is de Laurentiuskerk in het centrum van Weesp.


De Laurentiuskerk is onderdeel van een Rijksbeschermd stadsgezicht. Tot 27 april 2014 was de kerk in gebruik als rooms-katholieke kerk. In 2016 werd de kerk definitief aangekocht door de Weesper projectontwikkelaar C.T.J. Van Vliet, waarmee dit beeldbepalende gebouw voor Weesp behouden blijft. Met het vestigen van een brouwlokaal, zal de kerk publiek toegankelijk blijven. Voor de inrichting van het brouwlokaal werken wij samen met een lokale architect. Hierbij kiezen we voor een harmonie tussen oud en nieuw, tussen een oude kerk en een nieuwe functie. 

Vragen

Wij hebben ruim twee jaar lang gewerkt aan een optimaal plan voor een brouwlokaal in Weesp. De Laurentiuskerk biedt hiervoor als locatie een unieke kans. Wij begrijpen daarbij als geen ander welke impact de herontwikkeling van de Laurentiuskerk heeft op de inwoners van Weesp, en zeker op de direct omwonenden. Ons streven is om invulling te geven aan de kerk die van toegevoegde waarde is voor de stad en haar inwoners.


Ons doel is om je zo volledig mogelijk te informeren. Hieronder vind je een verdere samenvatting van onze plannen en kun je ons ondernemingsplan downloaden. Mocht je verdere vragen hebben of een reactie willen doorgeven, dan kan dit via info@wispe.nl. Wij kijken dan graag wat wij verder voor je kunnen betekenen.