Bier- en jeneverstad Weesp verfilmd

Op donderdag 8 september brengt Wispe met een documentaire en het brouwen van een bier uit 1635 het rijke bier- en jeneververleden van Weesp tot leven. Reserveer je plekje!

Met de documentaire Het verhaal van Weesp: bier & jenever wordt de rijke bier- en jenevergeschiedenis van Weesp in beeld gebracht. De afgelopen maanden is er door filmmaker David Blokhuis op diverse locaties gefilmd, waaronder het Nederlands Openluchtmuseum, VOC-schip Amsterdam en uiteraard in Weesp. De documentaire van circa 10 minuten is gemaakt in opdracht van Wispe Brouwerij en in samenwerking met Museum Weesp en stokerij Anker Weesp. De première van deze gezamenlijke productie vindt op feestelijke wijze plaats op donderdag 8 september en wordt voorzien van een lezing. Op deze avond lanceert Wispe ook een bijzonder bier op basis van een recept uit de 17e eeuw, de hoogtijdagen van de Weesper brouwindustrie.

Het bier draagt de naam Wispe Soet -1635. Een bovengistend, meergranen bier, met authentieke ingrediënten als boekweit, haver, anijs en koriander. Het bier is voor iedereen vanaf 9 september verkrijgbaar in de bierwinkel, online en in het Grand Café van Wispe.

Reserveren

Op donderdag 8 september om 19.30 uur wordt de documentaire voor de eerste keer vertoond in de Wispe Brouwerij. De avond wordt voorzien van een lezing over de rijke bier- en jenevergeschiedenis van Weesp en sluit af met de introductie van het 17e eeuws bier. De toegang bedraagt EUR 15,-, dit is inclusief een welkomstdrankje en een fles van het 17e eeuwse bier. 

Wil je op deze avond aanwezig zijn? Reserveer dan je kaarten via info@wispe.nl. Let op! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Reserveren: info@wispe.nl
Datum: donderdag 8 september
Tijd: 19.30 uur
Entree: 15,-

Meer informatie over Wispe Grand Café en Restaurant

Reserveer een tafel

Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.