• Tripel jenever

    We hebben samen met jeneverstokerij Anker Weesp een bijzonder bier gebrouwen, de Wispe Tripel jenever. Met deze combinatie willen we onze plannen onder de aandacht brengen voor een eigen brouwerij en distilleerderij in de Laurentiuskerk in Weesp.

In 2009 hebben we als drie broers het biermerk Wispe opgericht, onze bieren laten we nog altijd bij andere brouwerijen brouwen. We willen nu een volgende stap zetten en een eigen brouwerij openen in Weesp waar ook Anker Weesp haar jenever en likeuren gaat distilleren. De locatie die wij hiervoor op het oog hebben is de Sint-Laurentiuskerk. Een grote neogotische kerk in het centrum van de Vechtstad. Een leuke bijkomstigheid is dat Sint Laurentius de beschermheilige is van bierbrouwers.


Weesper bier en jenever

De Wispe Tripel jenever is een unieke combinatie van twee dranken die van grote betekenis zijn geweest voor Weesp. De stad dat op een steenworp afstand ligt van Amsterdam stond dankzij het schone water uit de Vecht eeuwen lang bekend als belangrijke leverancier van bier en jenever. De dranken werden onder andere geleverd aan de VOC. Het brouwen van bier en stoken van jenever maakte Weesp tot ver buiten Nederland bekend.

Met het vestigen van een brouwerij en distilleerderij in de stad willen we deze rijke geschiedenis en de vele mooie verhalen laten herleven. Naast een brouwerij en distilleerderij openen we ook een proeflokaal in de kerk van waaruit bezoekers het brouw- en distilleerproces kunnen zien en van het bier en de jenever kunnen genieten. Wispe start in het najaar met een grote crowdfundingcampagne, zo kunnen geïntresseerden onderdeel worden van de bierbrouwerij. Uiterlijk begin 2018 moeten de deuren dan worden geopend.


Wispe Tripel jenever

De Wispe Tripel jenever (8% alc.) is speciaal en eenmalig gebrouwen om aandacht te geven aan de plannen. Het is een verrassende combinatie van de Wispe Tripel en Anker Weesp jenever die al langer verkrijgbaar zijn. De Wispe Tripel jenever is een verrassend blond bier geworden, met een fruitige en fijne bittere afdronk door de combinatie van de hop en Anker Weesp jenever, een primeur in Nederland.

 


Verkooppunten